قیمت نفت روز جمعه صعود کرد و تحت تاثیر کمبود جهانی انرژی که قیمت گاز را به رکورد بالایی رساند و چین را واداشت تا خواستار افزایش تولید زغال سنگ شود، هفته را با حدود چهار درصد افزایش به پایان برد.
قیمت نفت تحت تاثیر رشد غیرمنتظره ذخایر نفت آمریکا که نگرانیها نسبت به کندی تقاضا پس از جهش قیمتها به بالاترین رکورد چند ساله را برانگیخت، در معاملات روز پنجشنبه برای دومین روز کاهش پیدا کرد.
بر اساس آمار منتشرشده توسط اداره مرکزی مجتمع سوخت و انرژی روسیه (CDU TEK)، صادرات نفت این کشور در دوره ژانویه تا سپتامبر ۲۰۲۱ نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۵.۶ درصد کاهش یافته و به ۱۶۶.۲ میلیون تن رسیده است.
اوپک در گزارش دورنمای نفت جهان ۲۰۲۱ پیش بینی کرد تقاضای جهانی برای نفت تا اواسط دهه ۲۰۳۰ رشد کرده و به ۱۰۸ میلیون بشکه در روز میرسد و پس از آن تا سال ۲۰۴۵ روند یکنواختی پیدا می کند.
قیمت نفت در پی گزارش اشتغال ضعیفتر از حد مطلوب آمریکا که احیای اقتصادی ناهموار و بالطبع آن تقاضای ضعیفتر برای سوخت در پی افزایش ابتلا به کووید ۱۹ را نشان داد، در معاملات روز جمعه کاهش پیدا کرد.
قیمت نفت برنت در معاملات روز سه شنبه تحت تاثیر نگرانیها نسبت به کندی رشد تقاضای جهانی برای سوخت که انتظارات برای عدم افزایش بیشتر تولید اوپک پلاس را تحت الشعاع قرار داد، روند رشدی که ابتدا داشت را از دست داد.
آژانس بین المللی انرژی پبشبینی میکند ۶۰ درصد از افزایش تولید کشورهای تولیدکننده نفت خارج از ائتلاف اوپک پلاس در سال آینده میلادی متعلق به آمریکا باشد.
قیمت نفت پس از این که آژانس بین المللی انرژی هشدار داد رشد مصرف نفت و فرآورده های نفتی در نتیجه شیوع کرونای دلتا آهسته شده است، روز جمعه برای دومین روز متوالی کاهش پیدا کرد.
آژانس بینالمللی انرژی در جدیدترین گزارش ماهانه اش در واکنش به موج جدید شیوع کووید ۱۹ در کشورهای مصرف کننده بزرگ، پیش بینی خود از میزان تقاضای جهانی برای نفت تا پایان سال ۲۰۲۱ را به میزان چشمگیری کاهش داد و مازاد عرضه در سال ۲۰۲۲ را پیش بینی کرد.